Gratis advies over graaien

Als adviseur van de Reinier van Arkelgroep in Den Bosch stond de heer Paul Spronken vorig jaar opnieuw voor een kleine twee ton op de loonlijst, meldt RTLz. Dat blijkt uit de jaarrekening die de Bossche GGz-instelling gedeponeerd heeft.

Paul Spronken is oud-bestuurder van de Reinier van Arkelgroep en trad in 2013 terug. Ik ken de adviezen van Spronken niet maar ik weet wel dat 16.000 euro per maand heel veel geld is.

Ik maak me hier boos over.

De bezuinigingen in de GGz en in de jeugdzorg zijn enorm. Vorige maand bracht de Reinier van Arkelgroep het bericht uit dat er 160 fulltime banen geschrapt worden, vanwege alle kortingen die Rijk en gemeenten opleggen. Een kaalslag is het. Er zijn kinderen die geen of te weinig zorg krijgen in Nederland. Die (deels) thuiszitten omdat het onderwijs niet passend genoeg is maar voor wie geen dagbesteding meer is. Er zijn ouders die worden doorverwezen van het ene loket naar het andere op zoek naar geschikte zorg. Ouders, die tientallen onderzoeken moeten insturen naar instanties waaruit blijkt dat het echt heel erg nodig is maar die instanties gooien de aanvragen gewoon bij elkaar over de schutting. Sorry, u kind past niet hier. Sorry, u kind past wel hier, maar we hebben geen geld.

De vraag die dit bericht over Sponken bij me oproept? Klopt dit beleid van de Reinier van Arkelgroep in moreel opzicht? En past dit beleid in de good-governance die de Raad van Toezicht van de Reinier van Arkelgroep  nastreeft? Welk signaal wil je eigenlijk afgeven als GGz-instelling?

Mijn gratis advies aan de Reinier van Arkelgroep: kap ermee volgend jaar, haal de heer Spronken van die loonlijst af. Vraag aan hem of hij zijn adviezen wil blijven geven maar dan als vrijwilliger.

 

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Gratis advies over graaien

  1. Goed stuk Tilly. Ik snap je boosheid helemaal. Terecht.
    Ankie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s